RADIOAMATØRERNE
RINGKØBING-SKJERN

Vardevej 11
6880 Tarm

Klubaften:
tirsdag kl. 19 - 22
menu

Nyt i afdelingen

22. december 2017

Alle medlemmer og venner af afdelingen ønskes en rigtig gældelig jul samt et godt nytår.
Husk at tirsdag mellem jul og nytår i år falder på en helligdag og vi holder derfor lukket. På gensyn d. 2. januar 2018.

73 de Bestyrelsen

7. december 2017

D. 12 december har vi julehygge for alle medlemmer, (X)YL og 2. harmoniske.
Velmødt til en hyggelig aften

73 de Bestyrelsen

17. september 2017

Afdelingen er vært ved efterårets områdemøde lørdag d. 30. sep.
Der vil være mulighed for at deltage i en frokost mellem kl. 12.00 og 13.00.
Tilmelding til frokosten nødvendigt på mail{a}oz0edr.dk senest 23/9 (Der kan betales med mobilepay og kontakt).
Mødet starter kl. 13.00
Medlemskab af EDR en forudsætning for at deltage
73 de Bestyrelsen

12. august 2017

Vestjylland repeateren er nu blevet erstattet af reserve repeateren.
Det betyder at pilottonen ikke virker, man skal altså bruge 1750Hz for at åbne, tilgengæld er frekvensen stadig 145.600MHz
Vi vil gerne opfordre alle til at bruge repeateren flittigt, det er aktiviteten den næste tid der bestemmer repeaterens overlevelse.
73 de Bestyrelsen

21. maj 2017

Vi konstaterede i vinters at Vestjylland repeateren var gået i stykker. Det har dog været lidt svære end forventet at finde nogen som har mulighed for at ombytte repeateren med reserven inden for åbningstiden i tårnet. Derfor har det ikke været muligt at få den i gang igen.
Samtidig har der heller ikke vist sig den helt store mangel på repeateren og kun ganske få har spurgt til hvornår den kommer i gang igen. Vi vil i bestyrelsen derfor rigtig gerne høre fra nogen som har lyst til at indgå i et team til driften af repeateren. (mailadressen står nederst på siden). Høre vi ikke fra nogen, må vi tage til overvejelse om den gamle hæderkronede repeater har sin berettigelse længere.
73 de Bestyrelsen

14. marts 2017
Årets generalforsamling blev afholdt i ro og orden. Formanden berettede lidt om hvad vi har lavet det sidste år, og kassereren fortalte at 2016 økonomisk går i ca. nul, selvom der var budgeteret med et lille underskud.
Oz7ST, Steffan blev afløst af OZ0KK, Kristian i arbejdsudvalget.
Et fyldigt referat vil være tilgængelig på google drevet senere.
73 de Bestyrelsen

18. febuar 2017
Problemerne med Vestjylland er mere omfattende end lige først antaget.
Vi arbejder på om problemerne skal løses, eller vi skal erkende at repeateren stort set ikke bruges, fordi tiden er løbet fra den og det måske er bedst helt at afslutte denne æra.
73 de Bestyrelsen

20. januar 2017
Vestjylland repeateren på 145.600 MHz har i øjeblikket en dårlig modtager. Det betyder at det ikke er muligt at benytte repeateren, selvom den sender sit ID. Der arbejdes på en løsning.
73 de Bestyrelsen

læs mere

Ugerevyen

UGE 23
Så blev vi stort set færdige med strømforsyningerne. Nu skal vi bare hjem og have dem prøvet af.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 20
De sidste mange uger har stået på bygge strømforsyning. Vi har været 6 mand med i projektet, og nu er de første ved at være klar til at komme med hjem.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 10
Så blev vi færdige med at bore huller i vores strømforsyninger.
I næste uge er der generalforsamling, og derefter går vi i gang med at samle srømforsyningerne.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 7
De sidste uge har stået i strømforsyning, byggge mode. De fleste stumper er nu i hus, og alle er godt i gang med den mekaniske opbygning
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 2
Denne uge bar preg af vores bygge projekt. Der kommer stadig flere og flere stumper på bordene, i denne uge kom kasserne, så nu er der snart ved at være klart til den mekaniske opbygning
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 52
Tirsdag var en del mødt op trods julen, og der var godt gang i loddekolberne da vi havde start på vores strømforsynings projekt.
De næste uger vi fortsætte i værkstedet, dog mangler vi stadig at få nogle dele hjem, men de kommer i starten af det nye år.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 50
I denne uge havde vi vores julesammenkomst, flere (X)YL'er og en enkelt 2. harmonisk var også med til at gøre dagen hyggelig.
Vi holder i år naturligvis heller ikke julelukket.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 47
Tirsdag havde vi et lille møde i afdelingen om vinterens bygge projekt, og vi fik styr på hvor mange der ville være med. Faktisk er der hele 7 personer som har tilmeldt sig, og det er vi rigtig glade for.
På klubaftenen havde vi også et par besøg udefra, og det er jo altid hyggeligt med gæster, så der var godt gang i snakke også. Sidst men ikke mindst fik vi endelig taget hul på Kristians repeater projekt, så det bliver også spændende at se hvordan sådan en vejhjælps repeater virker.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 45
Først en lille undskyldning for ikke at have opdateret her i noget tid, men tiden har været meget knap. Søndag i sidste uge var en lille deligtion fra klubben til træffet i Odense. Der blev ikke købt så meget, men vi fik dog en del QSL kort med hjem, som blev sorteret tirsdag. Eller bød ugen mest på teoretiske diskutionener med tilhørende kofferidrik.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 35
Denne uge gik mest på Fieldday, tirsdag fik vi fundet alt det grej som vi skulle have med i weekend.
Lørdag mødtes vi i gammel sogn hytten kl 9.00 til morgenkaffe og planlægnings møde. Efter en solid morgenmad, gik vi i gang med opstilling af udstyret. Kl. 15 var vi klar og på slaget var vi i luften til årets contest.
Forholdne var ikke nogt at råbe hurra for og søndag lige inden middag besluttede vi at det var tid at pakke sammen.
Selvom det radio mæssigt ikke var så godt som vi kunne håbe, så var den en fantastisk weekend. Tak til alle som på en eller anden måde bidrog til denne weekend
På vores Facebook side kan du se flere billeder fra weekenden
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 32
Klubaftenen i denne uge bød på masser af diskutioner, men også lidt arbejde i Værkstedet, i det en af klubben faste havde medbragt en LF forstærker som behøvede lidt hjælp.
Den store aktivitet i denne uge var der i mod lørdag, hvor vores årlige grillfest endnu en gang blev et tilløbsstykke. Alt forløb efter traditionerne, og OZ7ADZ, Niels og XYL lagde udestue/hus til begivenheden. Tak for en hyggelig aften.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 30
Det var ved at være på tide at få opgraderet den sidste af de nye PC'er, samtdig, havde OV1AV en nyere computer med som skal ind i kaffe stuen.
Men nu var det vist også på tide at få det gjort, inden den gratis opgradering til windows 10 udløber.
Klubben var godt besøgt denne tirsdag, så det syede af liv i værkstedet.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 26
Så fik vi opgraderet den første af de PC'er som var blevet lidt langsome. Ny bundkort, professor og ram gav nyt liv til den gamle maskine.
Opgraderingen har så medført at programeringsboksen til motorola radioer m.fl. ikke længere kan bruges, men det problem vil der blive taget hånd om på et senere tidspunkt.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 23
I denne uge fik vi ryddet lidt op i radiorummet og fik sat en ny reol ind.
I værkstedet fik vi lavet den defekte loddekolbe, og Erik, OZ1JAF fik testet en kinaradio, som desværre viste sig at være defekt.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 22
Denne uge har nok været den varmeste ind til nu i år. Det afspejelde sig dog ikke i aktiviteterne i klubben. Ud over den normale livlige diskution, var der også masser af aktivitet i værkstedet. Vores låsesystem fik en opdatering. Der blev også rodet med forskellige radioer som ikke helt ville som operatøren :-)
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

UGE 20
Tirsdag i denne uge havde vi besøg fra OZ8H, Herning afdelingen. Anledningen var at OZ7ADZ, Niels havde lovet at gennemgå opstillingslisten til det kommende valg i EDR. Efter at Niels havde gennemgået listen og fortalt lidt om hvad de forskellige kandidater står for, blev der livligt diskuteret hen over bordet til kaffen. Jeg tror de fleste gik der fra lidt klogere på hvor de skulle sætte deres kryds.
Vy 73 de OZ7ADZ

UGE 18
Denne uge blev en ret stille uge. Tirsdag var præget af fremmødet var ret begrænset, så det blev primært til snak i kaffestuen, men vi fik du bestilt lidt komponenter hjem til lidt forskellige projekter.
OZ7ADZ, Niels havde planlagt en portabel tur i weekeden, men den endt med at blive aflyst da det var lidt svært at finde bemanding, og desuden var det så varmt at det var næsten umenskeligt at skulle sidde i bilen. Turen vil blive flyttet til en gang i nærmeste fremtid. Snak med OZ7ADZ hvis du vil med.
Vy 73 de OZ7ADZ

UGE 17
Klubaktiviteterne i denne uge bestod mest i hyggeligt samvær, men der blev også tid til lidt forskellige praktiske gøremål. B.la. fandt OZ2OA og OV1AV nu ud af hvorfor den ene loddekolbe på værkstedsbordet ikke virker.
Vi kom også et skridt nærmere med hvilke opgraderinger på nogle af computerne som vil gerne vil lave.
Vy 73 de OZ7ADZ, Niels

*** (c) EDR RINGKØBING-SKJERN * mail{a}oz0edr.dk ***